Manapság sokan megrögzötten próbálnak minél egészségesebben élni: tudatosan táplálkoznak és gondosan megválogatják az ételek alapanyagait is. Az egészséges életmódhoz kapcsolódó termékek forgalmazása valóságos iparággá nőtte ki magát, az internet és az újságok tele vannak különböző étkezési és életvezetési tanácsokkal. Szeretnénk tudatosan élni, mégis, amikor elkezdjük beleásni magunkat a témába, a sok, egymásnak ellentmondó jó tanácstól hamar összezavarodunk.

A kiegyensúlyozott étrend és a testmozgás valóban fontos. Az egészséghez azonban hozzátartozik, hogy nem csak a testünket, de a lelkünket is ápoljuk. Sokan, bár fizikailag jól tartják magukat, mégis egészségtelenek, mert a lelkük üres és megkeseredett. Tedd fel magadnak a kérdést: Hogy érzem magam a  saját testemben? Egészséges önértékelésem van, vagy folyton másoknak akarok tetszeni? Kiegyensúlyozott vagyok belül, vagy mindig másokat kritizálok azért, hogy meggyőzzem 

magam a saját igazamról? Egészségesek a kapcsolataim, vagy mindenkit elűztem már magam mellől? Mi az, amiben bizonytalan, vagy sérülékeny vagyok, mi hoz ki a sodromból és hol kellene több alázatot mutatnom?

Isten képes meggyógyítani a lelkünket, hogy teljes, valóban értelmes életet élhessünk, ehhez ráadásul nem kell különböző szeminárimokon részt vennünk, vagy drága dolgokat vásárolnunk. Ő azt szeretné, ha belül egészségesek volnánk és nem azt nézi, hogy testileg ki milyen fitt, vagy egészséges. Feltétel nélkül szeret minket, anélkül, hogy jobbnak kellene mutatni magunkat annál, mint amilyenek vagyunk. Ő ismeri az erősségeinket és értelmet ad az életünknek, amely nem függ attól, miben mennyire vagyunk ügyesek, vagy tehetségesek. Ő azért szeret minket, akik vagyunk és hív minket is, hogy keressük Őt. Az egészséges élet itt kezdődik.

Manfred Herbst