Gyerekkoromban sok barátom volt: játszótársak, pajtások, és úgy nevezett „legjobb barátok”, jelentsen ez bármit. Sajnos egyikőjük sem bizonyult társnak a bajban. Nem könnyű igaz barátot találni és nem mindenki barát, aki kedvesen mosolyog ránk. A valódi kötődés két ember között bizalomra és szimpátiára épül. Ritka a valódi, hűséges barát és sokkal többet is ér, mint több száz ismerős, vagy rokon. Amikor jól megy sorod, körbevesznek az emberek, akik aztán eltávolodnak tőled a bajban. De az igaz barát a nehéz időkben is melletted áll.
Sok év után jöttem rá, hogy van egy barátom, aki az életét adta értem: Jézus Krisztus! Amióta ismerem és szeretem Őt, nem kell félnem többé és megszabadultam az aggodalmaskodástól. Jézus igazi társ, aki nem hagy el soha és akit nem akar elhagyni az, aki Őbenne bízik.
Ki ne szeretne olyan barátot, aki az örök életet adja nekünk? Ilyen társad lehet neked is Jézus, ha hallgatsz az Ő szavára, hiszel Neki és a Biblia szerint cselekszel. Ő melléd áll és örök hűségéről biztosít téged is.
(Karl-Heinz Gries, lebenistmehr.de)