Kerültél már valaha útvesztőbe? Képzeld el, hogy ott vagy egy labirintus közepén és fogalmad sincs, merre indulj el. Egy embert épp most láttál visszajönni jobbról, neked talán pont az ellenkező irányba kellene tartanod. Esetleg követni kellene a többieket? Az ösztöneidre hallgatni nem biztos, hogy a legjobb döntés egy ilyen helyzetben. Mégis, sokan élnek így: mennek, amerre éppen jónak gondolják, de nincs különösebb céljuk az életben. Házasság, munkahely, lakóhely: nem számít, milyen döntést hozol, ha nem működik, majd legfeljebb továbbállsz és egy máshol próbálkozol. Új irány, új élet? De hányszor lehet vajon újrakezdeni?

Ennél biztosabb megoldás, ha arra bízod az életed, aki tudja, melyik a helyes út. Aki képes tájékozódni térkép, vagy navigáció nélkül a sivatagban, a tengeren, vagy a sűrű erdőben, szerencsésnek mondhatja magát. Aki pedig az életét valódi célok mentén éli, az boldog. De mi lehet ez a cél? A választ ne az emberektől várjuk, hiszen a legtöbben maguk is útkeresők.

A Teremtő Isten az, aki tudja a megoldást, és aki számon tart mindenkit név szerint. Neki egyszer sem kellett újraterveznie az életét, több ezer év alatt sem. Isten szava, a Biblia, ma is épp olyan aktuális, mint régen: személyes, megcáfolhatatlan és igaz! Aki Istentől kér segítséget az életében és tanulmányozza a Bibliát, annak valódi útmutatóként segít eligazodni bármilyen helyzetben.

Istenre bízni az életed azt jelenti, hogy az élet minden területén az Ő útmutatását követed. Így soha nem fogod elveszettnek érezni magad és valóban boldog lehetsz.

(Marcus Niko, lebenistmehr.de)