Közeledik az év vége, Szilveszter éjszakája. llyenkor sokan fogadalmakat tesznek, hogy mit csinálnak majd másként és hogyan próbálnak meg jobb életet élni. De mi történt a tavalyi fogadalmakkal? Már csak néhány nap maradt valóra váltani őket. Emiatt nevezték ki a nemzetközi Tik-Tok napot 2003-ban, amely az idő megállíthatatlan múlására utal. Ez a nap emlékeztet arra, hogy nincs idő várakozni, intézzük el, amit el kell még ma és tegyünk valamit az álmaink megvalósulásáért. Ha csak fogadkozunk, annak még önmagában nem lesz semmilyen eredménye.
Az idő egy lenyűgöző fizikai fogalom. Azon kevés mennyiségek egyike, amelynek nincsenek szemmel látható méretei. Az időt nem lehet visszafordítani, csak halad és halad előre. A múlt már megtörtént és nem megváltoztatható, a jövő pedig még előttünk áll és nem tudjuk, mit hoz. Egyedül a jelent vagyunk képesek befolyásolni azzal, ahogyan döntünk és cselekszünk. Az idő pedig csak halad előre, ahogyan tavaly is tette.
Életünk ideje egyre rövidül, ezzel párhuzamosan pedig a lehetőségek száma is fogy, hogy elérjük céljainkat és helyre hozzuk, ami elromlott. Ideje elgondolkodnod a Biblia üzenetén és megérteni Isten akaratát! Ő mindent megtett azért, hogy megmentsen minket az örök haláltól. Most kell megragadnunk az alkalmat, hogy elfogadjuk ezt! Ma van a megváltás napja, ne halogasd elfogadni! Múlik az idő.
(Bernhard Volkmann, lebenistmehr.de)