Új év kezdődött, mit hoz vajon magával? Az ünnepek elmúltával a rokonok, barátok, kollégák boldog újévet kívánnak egymásnak. De bele gondoltunk-e valaha, mit jelent ez a mondat? Sokan udvariasságból, mások csupán megszokásból mondják, anélkül, hogy komolyan gondolnák. Nyelvészek szerint a kifejezés először a héberben jelent meg („Rosh Hashanah”), amelyben a „rosh” szó az év „fejét”, kezdetét jelenti. A jiddisül „jó kezdést” jelentő újévi köszöntést aztán átvette a német nyelv, így terjedt el a „boldog új évet” kívánság szerte a világon.

Minden évnek, így az előttünk állónak is, van kezdete és vége. A Biblia szerint ugyanakkor Jézus maga „az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég” (Jelenések könyve 21,6). Ez az igevers arra utal, hogy Ő teremtett mindent és Általa jött létre az univerzum, a föld és minden élő állat és ember. Az évszakok és napok váltakozásait is Ő hozta létre, így az év kezdete és vége is az Ő kezében van.
Isten irányít mindent és arra hív mindenkit, hogy kezdjen Vele új életet. Mi lehetne jobb annál, hogy az új évet Jézussal kezded? Krisztus meghalt a bűneidért. Mindenki, aki felismeri saját elveszett voltát, megbánja bűnös életét és hisz Benne, örök életet nyer. Kívánom neked, hogy idén Jézussal valóban „boldog, új éved” lehessen!
(Thomas Lange, dasleben.org)

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.