Olvastam egyszer egy könyvet, amelyben az író egy nagyon érdekes gondolatot fejtett ki: azt állítja, hogy az emberek sokkal jobban készülnek földi életük utolsó tíz évére, mint amennyire az örökkévalóság sok tízmillió éve miatt aggódnának. Milyen igaz megállapítás! Mi az a tíz röpke év az örök élethez képest! Milyen gyakran szoktunk elgondolkodni azon, hogy mi történik velünk halálunk után? Hogyan készülünk a halál utáni életre? A legtöbb embert nem foglalkoztatják ezek a kérdések és csak arra összpontosítanak, hogy legyen elegendő nyugdíjuk és legyen, aki majd gondozza őket életük utolsó éveiben. A Biblia arra figyelmeztet, hogy a földön töltött idő csupán átmeneti, véges, az igazi élet pedig akkor kezdődik, amikor a test meghal.

Az említett könyv szerzője azt is kifejti, milyen fontos, hogy ne csak magunkat, de a családunkat is tudatosan neveljük az örök életre. Mennyire igazi az a szeretet, amely csak arra törekszik, hogy itt a földi életben megadjon mindent, legyen szó akár a házastársunkról, akár gyermekeinkről? Sok mindent meg akarunk tanítani gyermekeinknek, a legfontosabbat mégis sokszor elfelejtjük: hogy hogyan lehet örök életük.

A Biblia ebben is segít. Először is, fel kell ismernünk és meg kell vallanunk, hogy bűnösök vagyunk! Másodszor, meg kell értenünk, hogy Jézus éppen a mi bűneink miatt halt meg, hogy megváltson bennünket az Atya előtt. Az ember élete során egyre távolodik Istentől. Ha elfogadjuk Jézust megváltónkként, ismét az Úr közelségében érezhetjük magunkat. Ezt követően érezni fogjuk, hogy Isten személyesen is jelen van az életünkben és utat mutat a mindennapokban. Gondolj csak bele: abban a megtiszteltetésben részesülhetsz, hogy a Mindenható Teremtő Isten vezet téged és az Ő dicsőségében élhetsz. Ez jelenti az örök életet.

(Tony Keller, lebenistmehr.de)

         Fotó: Karolina Grabowska 

Kérdésed merült föl valamivel kapcsolatban? Elmondanád a véleményed? Írj nekünk, válaszolunk! Üzenetedet senki nem fogja látni, csak mi!

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.