Tedd fel magadnak a kérdést: mi a legjobb karácsonyi ajándék, amit valaha kaptam. Talán egy tárgy, például bicikli, vagy valami különleges, mint egy eljegyzési gyűrű? Majd kérdezd meg magadtól: mi a legjobb ajándék, amit valaha adtam. Egy kézzel készített meglepetés a szüleidnek? Romantikus emlék a párodnak?

A Bibliában azt olvassuk, jobb adni, mint kapni – ez azonban nem azt jelenti, hogy nem lehetne áldás mindkettő. A legszebb ajándék, amit adhatunk és kaphatunk maga Jézus Krisztus. Jézus önmagát adta nekünk, amikor megszületett a betlehemi istállóban, hogy később meghaljon bűneinkért a kereszten. Neki köszönhetően élhetjük át az új élet örömét itt a földön és a reményt az örökkévalóságra. A Szentírásban Isten arra hív, hogy éljük át, ahogyan Isten megváltoztatja az életünket, és beszéljünk másoknak is erről, „adjuk tovább” az ajándékot.

A karácsonyi időszak egy nagyszerű alkalom arra, hogy adjunk és kapjunk is: elfogadni és hálát adni Jézus ajándékáért, és imádkozni másokért, akár saját környezetünkben, akár szerte a világon! (ehc.org)

Kérdésed merült föl valamivel kapcsolatban? Elmondanád a véleményed? Írj nekünk, válaszolunk! Üzenetedet senki nem fogja látni, csak mi!

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.